F_logo
AVOIMET OVET KAUPUNKIIN

Kansainvälisten tutkimuksien mukaan Helsinki sijoittuu kärkisijoille parhaan asuinympäristön vertailuissa.

Kiitos siitä kuuluu päättäjien lisäksi myös kaupunkilaisille itselleen, sillä helsinkiläisten kiinnostus rakennettuun ympäristöön on kasvussa ja kaupunkikulttuuri moninaistuu. Globaalisti kaupungit kilpailevat kiinnostavuudestaan: arkkitehtuurista, kaupunkitapahtumista ja paikan omaleimaisuudesta on tullut kaupunkien tämän päivän valttikortteja.

Vaikka Helsingin kaupunki on tunnettu niin uudesta kuin vanhasta, tasokkaasta arkkitehtuuristaan ja uniikista kaupunkimiljööstä, ovat monet arvokkaat, vanhat, uudet ja kiinnostavat rakennukset ja sisätilat kuitenkin suljettuja suurelta yleisöltä.

OpenHouseHelsinki -tapahtuman tarkoitus on avata ovet kaupunkilaisille ja vierailijoille sinne, minne ei tavallisesti pääse. OpenHouseHelsinki järjestää kerran vuodessa opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin. Lisäksi OpenHouseHelsinki tarjoaa näyttelyitä, luentoja ja työpajoja koko perheelle.

Kierroksille on vapaa pääsy, oppaina toimivat suunnittelijat ja asiantuntijat. OpenHouseHelsinki -tapahtuma pyrkii tuomaan suunnittelijoita ja asukkaita lähemmäksi toisiaan, tukemaan vuorovaikutusta ja avaamaan keskustelua ympäristöstä.

OpenHouseHelsinki -tapahtumaa järjestää Openhouse Ry. Kierroksista ja niiden sisällöistä ovat vastuussa kierroskohteen avaava taho itse.

OpenHouseHelsinki tekee yhteistyötä
Euroopan kulttuuriympäristöpäivää kanssa.

OpenHouseHelsinki ei vastaa yhteistyökumppaneiden tapahtumajärjestelyistä.

OpenHouseHelsinki pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

OpenHouse-konsepti kehitettiin Lontoossa 1992.
OpenHouseHelsinki on osa kansainvälistä OpenHouseWorldwide -verkostoa.


Lisätietoa: info(at)openhousehelsinki.fi
Media: martta.louekari(at)gmail.com
Tietoa tapahtumasta Liity postistuslistalle arkisto på svenska in English työpöytäversio